ampere - בדיקת טעינה לסמארטפון

קרה לכם שהגעתם הביתה בסוף יום, חיברתם את הסלולרי למטען, ואחרי שעתיים הטענה הסלולה עלתה רק ב-2 אחוז? נסעתם פעם עם וייז פתוח וגיליתם שהסוללה נגמרת למרות שהפלאפון בטעינה? אם כן, הפוסט הזה הוא בשבילכם.

רק על קצה המזלג
מבלי להיכנס למושגים מעולם החשמל, נגיד באופן כללי שמהירות הטעינה של סוללות נמדדת בכמות החשמל שאנו מצליחים להכניס אליה בשעה. ככל שנכניס יותר חשמל - הטעינה תהיה מהירה יותר.

את מהירות הטעינה אנו מודדים במילי-אמפר/שעה. עד לפני מספר שנים, טלפונים סלולרים נטענו בטווח שבין 500 ל-1,000 מילי-אמפר/שעה (1,000 מילי-אמפר = 1 אמפר). כלומר, אם היתה לכם סוללה של 2,000 מילי-אמפר בפלאפון, והטעינה היתה במהירות 1 אמפר/שעה, הסוללה היתה מתמלאת בתוך כשעתיים.
בהמשך התפתח תקן טעינה ב-2 אמפר/שעה, והיום עם טכנולוגיות הטעינה השונות ניתן להגיע אפילו ל-5 אמפר/שעה.




למה זה חשוב?
כדי שמכשיר יטען במהירות המקסימלית האפשרית עבורו, השקע בקיר (או באוטו) צריך להוציא זרם תקין, המטען צריך להיות מסוגל להפיק את כמות האמפר הדרושה, והכבל צריך להיות מסוגל להעביר את הזרם הזה. גם הטלפון כמובן צריך להיות תקין כדי לקבל את הזרם. אם אפילו אחד מהארבעה בשרשרת לא תקין, נקבל טעינה איטית או חוסר טעינה בכלל.
דמיינו למשל שאתם צריכים להעביר מים מברז לדלי שמונח על הרצפה באמצעות צינור שמחובר לפיית הברז. אם הברז מעביר זרם חזק אבל הצינור סתום, לא משנה כמה תפתחו את הברז - המים לא יגיעו לדלי. לחלופין, אם הזרם בברז חלש, לא משנה איזה צינור תשימו - מעט מאוד מים יגיעו לדלי ויקח לו זמן רב להתמלאות. בנוסף, אם יתברר שיש חור בדלי, חלק מהמים יתבזבו לחינם.
בהקבלה לסלולרי שלכם - אם המטען תקול או מעברי זרם חלש, או הכבל תקול או מעביר זרם חלש - הטלפון לא יטען בכלל, או יטען בצורה איטית שתוביל לכך שהסוללה תתרוקן מהר יותר משהיא מתמלאת. בנוסף, אם יתברר שהסוללה שלכם תקולה - היא תתבזבז בזמן קצר למרות הטעינה.

מה עושים?
עכשיו שאנו יודעים מה הבעיה, אנו צריכים לבדוק איפה הבעיה - בשקע, במטען, בכבל או בטלפון.
הסבירות הגבוהה ביותר לתקלה היא בכבל, ולעיתים גם במטען עצמו. כדי לבדוק אותם, נשתמש באפליקציית ampere שמודדת את הזרם במכשיר בכל רגע נתון.
הורידו את האפליקציה מהפלייסטור והתקינו.
מומלץ לבצע את הבדיקה כשהסוללה בטלפון חלשה שכן אז הוא נטען במהירות הגבוהה ביותר.

חברו את הטלפון לטעינה ופתחו את האפליקציה. לאחר מספר שניות, תופיע לכם מהירות הטעינה במ"א (מילי-אמפר/שעה). הטווח התקין משתנה בין המכשירים וטכנולויות הטעינה השונות, אך המספר המוצג צריך להיות לפחות 700 מ"א בהנחה שיש לכם מכשיר מ-2012 והלאה, ובהנחה שהסוללה לא קרובה למילוי (מעל 80%).
מכשיר תקין לא בטעינה

אם מד הטעינה מציג לכם מספר נמוך מ-700 מ"א או שהטעינה מאוד לא יציבה (קופצת מ-700 ל-2,000 וחוזרת חזרה תוך רגע), נסו להחליף כבל טעינה ולבדוק שוב. אם הבעיה ממשיכה, נסו מטען אחר. אם אתם עדיין לא מקבלים זרם טוב, נסו לטעון בשקע אחר.
אם אחרי כל אלו המכשיר עדיין לא נטען בקצב סביר - כדאי לקחת אותו למעבדה לבדיקה.





בדיקת הטלפון
במידה וכל הנתונים תקינים אך אתם סובלים מסוללה שנגמרת מהר מאוד  - נתקו את המטען ובידקו כמה זרם יורד מהמכשיר כשאין אפליקציות נוספות שרצות ברקע. במצב תקין המד צריך להציג לא יותר מ-400 מ"א (מילי-אמפר/שעה). אם הוא מציג מספר גבוה יותר למרות שהטלפון במנוחה, כדאי לנסות לבדוק האם יש אפליקציות שזוללות את הסוללה או שמה מדובר בתקלה בסוללה עצמה.

טעינה ברכב
תקלות מתח בשקעים ביתיים הם דבר נדיר יחסית. ברכבים לעומת זאת, במיוחד ישנים, יתכן כי שקע הטעינה מוגבל מראש לזרם נמוך ולכן גם אם תטענו במטען וכבל תקינים שאמורים להוציא 5 אמפר/שעה, תקבלו טעינה איטית מאוד עד לא קיימת. גם ברכב כמובן מומלץ לנסות מטענים וכבלים שונים כדי לבודד את הבעיה, ואם מתברר שזה אכן שקע הטעינה - ניתן להחליף אותו אצל מתקין מערכות שמע או חשמלאי רכב.
טעימה מהירה בוואווי מייט 9
אולי יעניין אותך גם:

מדריך | מחיקת הודעות וואטסאפ שעוד לא נקראו אצל משתמשים אחרים

Spotity  ללא פרסומות וללא הגבלה


Google Photos - גיבוי וניהול תמונות וסרטונים

אחת מההתפתחויות הטכנולוגיות המעניינות ביותר בשנים האחרונות מתרחשת בתחום הצילום. אם לפני 10 שנים לכל אחד מאיתנו היו תמונות שיכלו למלא שלושה אלבומים בקושי, הרי שהיום לכולנו יש מאגר של אלפי תמונות באיכות גבוהה מאירועים שונים, טיולים, לימודים וסתם תמונות יום יום שפעם היו נדירות במיוחד.

התפתחות זו היא כמובן חיובית אך מביאה איתה מספר אתגרים, המרכזיים שבהם הם אחסון התמונות, ארגון שלהן נושאים או קטגוריות כך שיהיה קל ונוח למצוא אותן בהמשך, וכמובן גיבוי שלהן למקרי חירום.

שאלות אלה מעסיקות מאות חברות ברחבי העולם, וישנם פתרונות רבים ומגוונים לגיבוי וניהול תמונות, בין אם בענן ובין אם בצורה מקומית על המחשב, הטאבלט או הסלולרי.
בפוסט זה אסקור ואדריך אתכם להשתמש באחת השיטות הנוחות, הפשוטות והקלות ביותר לגיבוי וניהול התמונות והסרטונים שלכם.




Google Photos
שירות אחסון וניהול התמונות של גוגל עבר גלגולים רבים. הוא התחיל כתוכנת מחשב לניהול ועריכת תמונות (פיקאסה) שהפכה בהמשך לשירות אינטרנטי, עבר לגוגל+, הרשת החברתית הכושלת של גוגל, והיום הוא פועל במתכונת המצליחה ביותר שלו עד כה - Google photos.

השירות פעיל באמצעות אפליקציה לנייד, תוכנה למחשב ואתר אינטרנט. הכניסה לשירות מתבצעת באמצעות חשבון הגוגל שלכם, כך שאין צורך בהרשמה נוספת, סיסמאות חדשות או הכנות מוקדמות אחרות.
נפח האחסון שלכם נשאב גם הוא מחשבון גוגל, כך שיש לכם לפחות 15GB שקיבלתם מייד עם פתיחת החשבון.
עם זאת, גוגל מציעה אחסון תמונות בחינם וללא הגבלה לתמונות ברזולוציה של עד 16 מגה-פיקסל, כך שלמעשה, אתם יכולים לשכוח מדאגות על נפח הזכרון הפנוי.
אם בכל זאת תרצו לגבות את התמונות באיכות המקורית, נפח הגיבוי ירד מנפח האחסון בחשבון גוגל שלכם.
בונוס נחמד: קיימת תמיכה מלאה בעברית בכל הפלטפורמות שבהן השירות פעיל.

מאיפה מתחילים?
סביר להניח שרוב התמונות והסרטונים שלכם מאוחסנים בסלולרי שלכם, ולכן נתחיל באפליקציה. בחלק מהמכשירים בשוק אפליקצית התמונות של גוגל מגיעה כבר מותקנת מראש כך שאין צורך להוריד אותה, אלא רק להגדיר את הגיבוי, והיא כבר תעשה עבורכם את שאר העבודה.
תוכלו להוריד את האפליקציה מהפלייסטור בקישור הבא. אם אתם לא יודעים אם יש לכם אותה או לא, פשוט נסו להוריד, אם היא כבר מותקנת במכשיר, תקבלו הודעה על כך בחנות האפליקציות.

הגדרה ראשונית
מייד עם פתיחת האפליקציה תישאלו האם ולאיזה חשבון גוגל לגבות את התמונות והסרטונים שלכם. כברירת מחדל, גוגל מגבה תמונות וסרטונים בשיטת 'ללא הגבלת נפח' ורק כאשר אתם מחוברים לרשת WiFi על מנת לחסוך בנתונים. אם תרצו לגבות באיכות הגבוהה יותר על חשבון נפח האחסון בחשבון, או לגבות גם ברשת הסלולרית, תוכלו לבחור זאת במסך ההגדרות.
מסך הכניסה לאפליקציה בהפעלה הראשונית

שימו לב, הגיבוי הראשוני יכול לקחת מספר שעות או אפילו ימים, תלוי בכמות התמונות ובחיבור האינטרנט שלכם. לפחות בימים הראשונים, מומלץ מאוד להשאיר את הגדרות הגיבוי על 'גבה באמצעות רשתות WiFi בלבד' כדי להימנע מצריכת נתונים מוגברת, שתביא איתה גם צריכת סוללה מוגברת.
לאחר שהסתיים הגיבוי הראשוני, תוכלו לשנות את ההגדרה ל'גבה באמצעות רשתות WiFi או רשתות סלולריות' דרך מסך ההגדרות. אופציה זו מומלצת למי שיש לו חבילת גלישה גדולה, ולמי שחושש לאבד תמונות שצולמו בטיולים למשל, במקומות שאין בהם WiFi לגיבוי.

תיקיות גיבוי נוספות
אם יש תיקיות נוספות במכשיר שתרצו לגבות, מעבר לזו של המצלמה, תוכלו לסמן אותן בהגדרות האפליקציה והיא כבר תדאג להעלות כל תוכן שקיים בהן, וכל תוכן שתוסיפו אליהן בהמשך.

פינוי מקום אחסון במכשיר
לעיתים רבות, הרצון שלנו לגבות תמונות נובע מכך שנגמר לנו מקום האחסון, ואנו רוצים למחוק תמונות ישנות כדי לפנות מקום לחדשות.
דרך האפליקציה תוכלו להגדיר שכל התמונות שכבר מגובות בשירות תמחקנה אוטומטית מהשירות כך שיתפה לכם מקום בטלפון.
חשוב לשים לב שאם תבחרו באופציה זו, תוכלו לגשת לתמונות שלכם רק דרך האפליקציה של גוגל, ולא דרך הגלריה המובנית במכשיר. בנוסף, כל תמונה שתצפו בה, בעצם יורדת מחדש למכשיר ותופסת מקום, כך שאם אתם מדפדפים בתמונות שלכם הרבה, אתם עלולים לאכול את חבילת הגלישה שלכם.




גיבוי בנדידה
הגדרה זו רלוונטית רק עבור מי שרוצה שגבות באמצעות חבילת הגלישה שלו, ומנוי באחת הרשתות בארץ שמשתמשת באנטנות של חברה אחרת. לקוחות גולן טלקום למשל.
לקוחות אלו נמצאים במצב נדידה תמיד ולכן חייבים לאפשר גיבוי בנדידה כדי שיתבצע גיבוי באמצעות נתונים סלולריים. עם זאת, חשוב מאוד לזכור לבטל אותה לפני יציאה לחו"ל כדי להימנע מחיובים גבוהים על שימוש באינטרנט.
מסך ההגדרות של חשבון הגיבוי


גיבוי תמונות מהמחשב
אם התמונות שלכם מאוחסנות במחשב, תוכלו להוריד את תוכנת הגיבוי האוטומטי של גוגל או להיכנס לאתר Google photos ולבחור בסמל ההעלאה מהתפריט העליון, ואז לבחור את התיקיות לגיבוי.
השימוש באתר פשוט מאוד ובעברית ולכן אין לא נרחיב מעבר לכך. אם יש לכם שאלות, אתם מוזמנים לכתוב אותן בתגובות ואנו נענה מייד.

אלבומים
כפי שציינו בהתחלה, לא רק גיבוי התמונות מציב אתגר בפנינו, אלא גם הארגון שלהן בצורה נוחה לפי תאריכים, מקומות, אנשים, זמן צילום ותוכן התמונה (נוף, מסמך, פנים וכו').
לצורך כך קיימת באפליקציה ובאתר לשונית 'אלבומים'. האלגוריתם של גוגל יסקור את כל התמונות שהעליתם, ויחלק אותן אוטומית לקטגוריות שונות - אנשים, מקומות, הופעות, טיולים על פי מיקום ועוד. תוכלו כמובן להוסיף אלבומים משל עצמכם או לצפות בתמונות ללא מיון אלא לפי סדר תאריכי.




האסיסטנט
אופציה חדשה יחסית אך מעניינת מאוד שנוספה לשירות לאחרונה היא האסיסטנט - באמצעותו תוכלו לערוך תמונות, לבנות מהן קולאז', ליצור אנימציות, אלבומים או אפילו סרטים. השימוש באסיסטנט פשוט מאוד וגוגל שמה דגש חזק על כלי עריכה אוטומטיים, כך שאתם בוחרים את התמונות או הסרטונים, וגוגל עושה את שאר העבודה בשבילכם.
האסיסטנט

הארכיון
הפיצ'ר האחרון שנזכיר בסקירה זו הוא הארכיון. הארכיון מאפשר לכם להסתיר מהאפליקציה תמונות שאתם לא צריכים ביום יום. אם אתם תלמידים או סטודנטים למשל, ויש לכם תמונות לוח רבות ואתם לא מעוניינים שהן יסתירו את שאר התמונות בגלריה, תוכלו להעביר אותן לארכיון כך שהן תהינה נגישות רק באמצעות חיפוש.

אולי יעניין אותך גם:

מדריך | מחיקת הודעות וואטסאפ שעוד לא נקראו אצל משתמשים אחרים

Spotity  ללא פרסומות וללא הגבלה


מדריך | מחיקת הודעות וואטסאפ שעוד לא נקראו אצל משתמשים אחרים

במהלך הסופ"ש האחרון וואטסאפ התחילה לשחרר עדכון בטא לאפליקציה שמאפשר את אחד הפיצ'רים המתבקשים ביותר מאז שהומצאה האפליקציה - מחיקת הודעות שכבר נשלחו למשתמשים אחרים או לקבוצות.

הרעיון פשוט - שלחתם הודעה לאקסית ומיד התחרטתם? שלחתם הודעה לא מתאימה בקבוצה של המשפחה במקום בקבוצה של החברים? מעכשיו יהיו לכם 7 דקות למחוק את ההודעות האלו - אפילו שהן כבר התקבלו במכשירים אחרים, ובתנאי שצד השני עוד לא פתח אותן.
בפועל, משתמשי אנדרואיד יוכלו לראות שהיתה הודעה כלשהי והיא נמחקה, ומשתמשי אייפון לא ידעו בכלל שהתקבלה הודעה.בנוסף, אם שלחתם הודעה בקבוצה וחלק מהחברים בקבוצה כבר ראו אותה - היא תישאר אצלם במכשיר אך תמחק מהמכשירים של כל שאר האנשים שעוד לא קראו.

העדכון זמין החל מהיום בגירסת הבטא 2.17.401 שזמינה להורדה דרך הפלייסטור עבור הרשומים בתוכנית הבטא של וואטסאפ.קחו בחשבון שזה לא עובד לכולם באופן גורף כיוון שהעדכון קשור גם בגירסת האפליקציה של מי ששלחתם לו את ההודעה וגם בעדכון הפרופיל שלכם בשרת של וואטסאפ.






  1. ראשית, הצטרפו לתוכנית הביטא של וואטסאפ בלינק הבא כדי לקבל את כל העדכונים האחרונים של האפליקציה. לאחר מכן, אתם אמורים לקבל עדכון לגירסה 2.17.401 אוטומטית.
  2. זכרו שתוכנית ביטא כשמה כן היא - נסיונית. יתכן והוואטסאפ שלכם יהפוך לפחות יציב (אם כי מהנסיון שלי כבר למעלה משנתיים - אין אף פעם תקלות משמעותיות). 
  3. אם לא קיבלתם את העדכון, תוכלו להוריד אותו ידנית מכאן, אך תצטרכו לאשר התקנה של אפליקציות ממקורות חיצוניים לפני כן. מדריך פשוט ניתן למצוא כאן.
  4. כבו והדליקו את המכשיר לאחר עדכון האפליקציה. העדכון מתבצע אצליכם במכשיר, אך גם בשרת של וואטסאפ - יתכן ויקח מספר דקות עד שהעדכון יופעל בשרת.
איך מוחקים הודעות שנשלחו?
  1. שלחו הודעת וואטסאפ בקבוצה או באישי.
  2. לחצו על ההודעה לחיצה ארוכה עד שיופיע התפריט.
  3. לחצו על הפח.
  4. לחצו 'מחק אצל כולם'.
שימו לב! ניתן למחוק הודעה אצל אנשים אחרים רק עד 7 דקות מרגע שליחת ההודעה!

אולי יעניין אותך גם:
קאשדו - לקבל כסף בחזרה על קניות באינרטנט

כך זה נראה במציאות


תהנו!

CashDo - קאשבק ישראלי, פשוט ומהיר

מכורים לאליאקספרס? מאוהבים באיביי? יוצא לכם לעשות קניות באינטרנט מידי פעם? חיסכו עד 18% על כל קניה שאתם מבצעים בארץ או בחו"ל באמצעות שימוש בקאשבק!

מה זה קאשבק?
קאשבק, כשמו כן הוא, כסף-חוזר. שירות שמחזיר לכם אחוז מסויים מכל קניה שאתם מבצעים. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להירשם לשירות ולהתחיל לחסוך.

איך זה עובד?
פותחים חשבון באתר קאשדו ומקבלים בונוס אוטומטי של עשרה שקלים. לאחר מכן, לפני כל קניה באחת החנויות שעובדות עם קאשדו, עוברים באתר קאשדו ולוחצים על החנות שאתם רוצים לקבל ממנה החזר. האתר מעביר אתכם לחנות ואתם קונים כרגיל. מאחורי הקלעים, קאשדו מקבלים כסף על כך 'שהפנו אתכם לאתר' ומעביר אותו לחשבון שלכם.

גובה ההחזר משתנה, ויכול להגיע עד ל-18%!!! באתרי הקניות הבינלאומיים הגדולים, לרוב ינוע ההחזר בין 4-7.5%. כך לדוגמה, אם תקנו פלאפון חדש ב-ב-400$ באלי אקספרס / גירבסט, תקבלו כ-80 ש"ח חזרה בקאשבק!


רגע רגע, למה שמישהו ישלם לי כסף על זה שאני קונה באינטרנט?
שאלה מצויינת. כדי לענות עליה, נסביר בקצרה איך עובד פרסום באינטרנט.
נניח שאתם בעלים של חנות אינטרנטית ואתם רוצים לפרסם את החנות כדי להגדיל את המכירות. אתם יכולים לפרסם בעיתון, בטלוויזיה, בשלטי חוצות או באמצעות פליירים ברחוב. בשיטות אלה תגיעו למסה של אנשים, אך תתקשו לנתב אותם לרכישה ממשית באתר. בנוסף, תתקשו לדעת מאיפה הגיעו לחנות כל אותם לקוחות שדוקא כן קנו  בסופו של דבר. האם הפרסום ברדיו עבד? או שמא שלטי החוצות? אולי הפרסומות בטלויזיה היו הכי אפקטיביות?

שיטה זו דומה לאדם שעומד ברחוב עם מערכת כריזה ומפרסם את החנות שלכם. לא ברור כמה אנשים יגיעו לחנות שלכם דוקא בזכותו - ואתם נאלצים לשלם לו גם אם בסופו של דבר לא יגיע אף לקוח לחנות.

אופציה נוספת לפרסום היא באמצעות האינטרנט. כמעט בכל אתר שתגלשו אליו היום, תוכלו לראות פרסומות בצידי העמודים (כולל בלוג זה). כשאתם לוחצים על פרסומת, המפרסם משלם לבעלי האתר שאתם גולשים בו. כל פרסומת כזו מכילה מזהה יחודיי כך שהמפרסם יודע מאיזה אתר הגיע כל אחד ואחד מהלקוחות שלו. החסרון המרכזי בשיטה זו היא שהמפרסם נאלץ לשלם גם על כל אותם אנשים שלחצו על פרסומת אך לא קנו כלום בסופו של דבר (וכתוצאה מכך הוא מפסיד כמובן את כספי תקציב הפרסום שלו).

שיטה זו דומה לאדם שעומד בפתח החנות שלכם ומשכנע אנשים להיכנס פנימה. אתם משלמים לו על כל אדם שנכנס, גם אם לא קנה כלום.










תוכנית שותפים
האופציה היעילה והמדוייקת ביותר כיום, היא תוכנית שותפים. נחזור לדוגמה הראשונה - אתם בעלי חנות אינטרנטית ואתם רוצים למשוך לקוחות. אני מנהל קבוצה של כ-20,000 איש בפייסוק. אתם פונים אליי ומציעים לי לפרסם בקבוצה דילים מתוך האתר ולקבל עמלה על כל קניה שלקוח מבצע בפועל. כך, אתם לא משלמים על לקוחות שלא נכנסו לחנות בסופו של דבר, ואתם גם לא משלמים על לקוחות שכן נכנסו לחנות, אבל לא קנו כלום. אתם משלמים רק על לקוחות "אמיתיים", כאלה שהכניסו כסף לקופה!

שיטה זו דומה לאדם שעומד בפתח החנות שלכם, משכנע אנשים להיכנס פנימה, ומוודא שהם אכן קונים את המוצר. אתם משלמים לו רק על אותם אנשים שאכן קנו את המוצר בסופו של דבר.

אוקיי, אבל אני לא מנהל קבוצה של 20,000 איש בפייסבוק, איך זה עוזר לי?
עד לאחרונה, כדי להצטרף לתוכנית כזו שמשלמת לכם כסף על קניות של אנשים אחרים, באמת הייתם צריכים להיות בעלים של אתר אינטרנט גדול, קבוצת פייסבוק גדולה או מאגר גדול כלשהו של קונים פוטנציאליים - אחרת בעלי החנויות לא היו מוכנים לעבוד אתכם.
לפני מספר חודשים קם אתר אינטרנט ישראלי חדש - CashDo  - שמאפשר לכל אחד להיות 'מפרסם', 'להפנות את עצמו' לחנות, ולקבל את העמלה שהחנות משלמת למפרסמים שלה - או בעצם - לקבל חזרה כסף על הקניות של עצמו באינטרנט.

שימו לב! אתר קאשדו עובד עם למעלה ממאה חנויות מהארץ והעולם בכל קטגוריה קיימת - טכנולוגיה, תיירות, קוסמטיקה, כלי בית ועוד. בין האתרים שעובדים עם קאשדו אפשר למצוא את eBay, AliExpress, GearBest, Banggod, iHerb, asos וגם חנויות ואתרים ישראלים כדוגמת וואלה!שופס, KSP, איסתא, גרופון ועוד המון.
 את הרשימה המלאה ניתן למצוא באתר.
בנוסף, יש קטגוריית מבצעים עם קופוניים יחודיים לקאשדו.

אם כל זה לא מספיק, לקאשדו יש גם אפליקציה לאנדרואיד ותוסף לכרום או פיירפוקס שיזכירו לכם לקבל כסף חזרה בכל פעם שתיכנסו לחנות שעובד עם קאשדו.

אז למה אתם מחכים? הירשמו עכשיו!

בונוס :)
תהיתם פעם מה עומד מאחורי כל קבוצות הפייסבוק כדוגמת "המציאות שלי באיביי", "דברים מגניבים באליאקספרס" וכו'? מעבר לקהילות הנחמדות שנוצרות סביב עמודים אלה, לרוב מדובר למעשה בעסק לכל דבר ומפעילי העמודים מקבלים כסף על כל קניה שאנשים מבצעים דרך הקבוצה.
עכשיו שאתם יודעים איך זה עובד, זכרו לקחת בעירבון מוגבל המלצות על מוצרים שאתם רואים באינטרנט :)


גילוי נאות
אם תרשמו לקאשדו באמצעות הלינקים שבפוסט זה, אתם תקבלו 10 ש"ח כבונוס חד פעמי, ואני אקבל 5 ש"ח כבונוס חד פעמי. עבורכם זה לא משנה, במידה ותרשמו בדרך אחרת - עדיין תקבלו 10 ש"ח כבונוס חד פעמי. אם אהבתם את השירות, אנא שקלו להירשם דרך אחד הקישורים בכתבה זו, או פשוט כאן.

אולי יעניין אותך גם:

מחיקת הודעות וואטסאפ שעוד לא נקראו אצל משתמשים אחרים

iYTBP - הפעלת שירים מיוטיוב ברקע וכשהמסך כבוי


Spotity ללא פרסומות, ללא הגבלה וללא צורך ברוט!

למי מכם שלא מכיר, Spotify הוא שירות הזרמת מוזיקה מהגדולים בעולם. השירות בסלולר פועל באמצעות אפליקציה ומאפשר לגישה למאגר שירים אין סופי, כולל מוזיקה ישראלית.
ייחודיות השירות היא באיכות המוסיקה שהוא מעביר - עד 320kb/s והבטחה שלא תחכו אף פעם יותר משניה מרגע שהסתיים השיר הקודם, ועד שיטען השיר הבא. בנוסף, ניתן לשמור רשימות השמעה, להוריד את השירים למצב אופליין, להזרים את המוזיקה למחשב ומגוון פיצ'רים יחודיים נוספים.

היתרון המרכזי של Spotify על פני האפליקציות שמאפשרות לנו להזרים מוזיקה בחינם כדוגמת iYTBP או Ymusic הוא ש-Spotify לא שואבת את המידע שלה מיוטיוב כך שמאגר השירים שלה רחב בהרבה וכולל את כל המוזיקה הקיימת של כל אחד מהאמנים באפליקצייה, כולל אלבומים מלאים, אוספים ושאר הרצועות שלא זמינות דרך יוטיוב.


השירות של Spotify הוא מהוותיקים והאיכותיים ביותר בשוק. האפליקציה פשוטה ונוחה מאוד לשימוש, הפלייליסטים האוטומטיים מעולים, הזרמת מוזיקה עובדת מצויין.

בשירות הבסיסי, Spotify מאפשרת הזרמת מוזיקה בחינם אך הוא כולל פרסומות בין השירים, הגבלה על הורדות, על איכות השמע, ועל מספר השירים שניתן לשמוע ביום.
שירות הפרמיום עולה כ-10$ בחודש ומבטל את כל ההגבלות.


וכאן אנחנו נכנסים לתמונה! בחור חביב מפורום XDA פרץ את התוכנה, ביטל את כל ההגבלות (למעט הורדה), ושחרר את האפליקציה לשימוש חופשי. הייחודיות של פריצה זו, בניגוד לפריצות אחרות, היא שכל הקוד פורסם כ'קוד פתוח' - מה שאומר שכל אדם עם הבנה בתכנות יכול לבדוק אותו, לוודא שהוא לא מכיל ווירוסים או תוכנות זדוניות ואפילו לערוך אותו לגירסה אישית משלו.
במילים אחרות, התוכנה אמנם פרוצה, אך בטוחה לחלוטין לשימוש.




אז איך מורידים?
  1. קודם כל, וודאו שהמכשיר שלכם פתוח להתקנת תוכנות ממקורות חיצוניים. הסבר פשוט ניתן למצוא כאן.
  2. מורידים ומתקינים את התוכנה מכאן. (ראו סרטון למטה).
  3. מתחברים עם VPN בפעם הראשונה. אם אין לכם אפליקציית VPN מותקנת, תוכלו להוריד מהפלייסטור את HOLA VPN או TunnelBear.
שימו לב!
  • השירות לא אמור להיות זמין בארץ, ולכן צריך להשתמש ב-VPN כדי להפעיל אותו בפעם הראשונה. לאחר מכן, ניתן לסגור את ה-VPN והשירות ישאר פעיל. עם זאת, יתכן והתוכנה תזהה פעם בכמה שבועות שאתם נמצאים במדינה שבה השירות לא פעיל ותצטרכו להתחבר שוב עם VPN.
  • מכיוון שהאפליקציה פרוצה, לא תוכלו להתחבר עם חשבון פייסבוק (אלא אם כן אין לכם את אפליקציית פייסבוק בפלאפון). התחברו עם שם משתמש וסיסמה.




הסברים נוספים ואת קוד המקור ניתן למצוא בפוסט הרשמי של האפליקציה בפורום XDA.

Ymusic - הורדת שירים מיוטיוב + הפעלת שירים מיוטיוב ברקע וכשהמסך כבוי - ללא רוט!

היי חברים,
אחרי שהבאתי לכם את iYTBP, האפליקצייה המומלצת עליי להפעלת שירים מיוטיוב ברקע (ראו כאן), הרשו לי להציג בפניכם אופציה נוספת, שרבים מעדיפים אותה על פני iYTBP - אפליקציית Ymusic.

אז מה זה Ymusic?

Ymusic זו אפליקצייה שכוללת בתוכה שני נגני מוזיקה במקביל.
  1. Jockey - נגן מוזיקה רגיל - נגן שסורק את קובצי המוזיקה שיש לכם בפלאפון ומאפשר לכם לשמוע אותם לפי אמן, אלבום, ז'אנר וכו'.
  1. Ymusic - נתן יוטיוב - נגן ששואב את התוכן שלו מיוטיוב ומאפשר לכם למעשה לשמוע שירים ישירות מיוטיוב גם כשהמסך כבוי או כשהאפליקציה ברקע. בנוסף, תוכלו להוריד את השירים למכשיר כך שיהיו זמינים לכם גם כשאין קליטה או כשאתם רוצים לחסוך בחבילת הגלישה.

מה נותנת לי Ymusic?

  1. הפעלת שירים מיוטיוב כשהמסך כבוי או נעול.
  2. הפעלת שירים מיוטיוב ברקע.
  3. הורדת שירים מיוטיוב!
  4. יוטיוב ללא פרסומות!
  5. וויג'ט שליטה על הנגן של יוטיוב משורת ההתראות / מסך הנעילה של הטלפון.
  6. אין צורך ברוט או פריצה מכל סוג :)

מה ההבדל בין iYTBP ל-Ymusic
?

ישנם שלושה הבדלים מרכזיים בין iYTBP ל-Ymusic:
  • עיצוב: אפליקציית iYTBP נראית בדיוק כמו אפליקציית יוטיוב הרשמית כך שהממשק נוח ומוכר. הממשק של אפליקציית Ymusic לעומת זאת מזכיר נגן מוזיקה רגיל (מאוד נוח, אבל צריך כמה דקות להתרגל).
  • התממשקות חשבון: אפליקציית iYTBP מאפשרת לכם להתחבר לחשבון גוגל/יוטיוב שלכם, כך שכל הפלייליסטים הקבועים שלכם נמצאים בה אוטומטית ומיד. בנוסף, תוכלו דרכה ליצור פלייליסטים חדשים שיהיו זמינים גם ביוטיוב במחשב / מכשירים אחרים. לעומת זאת, אם תתחברו לחשבון גוגל שלכם באפליקציית Ymusic, הפלייליסטים השמורים שלכם ייבאו לאפליקציה אך המערכת עדיין לא תדע לייצר אוטומטית פלייליסטים מותאמים לכם (YouTube Mix).
  • הורדת שירים - אפליקציית iYTBP לא מאפשרת כרגע שמירת שירים למצב אופליין כך שבכל פעם שאתם משתמשים בה ואין לכם וויפיי - אתם אוכלים לעצמכם את חבילת הגלישה. אם אין לכם קליטה או שאתם לא מחוברים לאינטרנט - לא תוכלו להשתמש בה כלל. באפליקציית Ymusic לעומת זאת ניתן להוריד בקלות כל שיר שתרצו על מנת שיהיה זמין אופליין תמיד.

אז מה עדיף?

תלוי מה חשוב לכם יותר. אם חשוב לכם לשמור שירים למצב אופליין - Ymusic זו האפליקצייה שלכם. אם אתם מעדיפים את הממשק הרגיל של יוטיוב, אוהבים את המיקסים של YouTube Mix, ורוצים גם לצפות בקליפים מידי פעם - לכו על iYTBP (ב-Ymusic אין אפשרות לצפות בוידאו, האפליקציה מפעילה את האודיו בלבד).
אני באופן אישי מעדיף את iYTBP :)



איך מורידים את Ymusic?

  1. ראשית, וודאו שהמכשיר שלכם פתוח להתקנת תוכנות ממקורות חיצוניים (התקנת תוכנות שלא דרך הפליי סטור). מדריך פשוט ניתן למצוא כאן.
  2. הורידו את iYTBP מכאן והתקינו (לחיצה על העיגול הכתום בחלון שיפתח).
קצת תמונות :)





iYTBP - הפעלת שירים מיוטיוב ברקע וכשהמסך כבוי - ללא רוט!

היי חברים!

לפניכם מדריך התקנה ושימוש באפליקציית iYTBP - גרסת יוטיוב מותאמת שמאפשרת האזנה לשירים מיוטיוב כשהמסך כבוי או ברקע, וללא פרסומות!

אז קודם כל, מה זה בכלל iYTBP?

iYTBP זו למעשה אפליקציית יוטיוב רשמית, שמפתחים עצמאיים ערכו אותה (מוד) ואיפשרו בה תכונות שלא אפשריות בארץ בכלל ואפשריות בחו"ל רק בתשלום.

הממשק של iYTBP נראה בדיוק כמו כמו באפליקציה הרשמית של יוטיוב, כך שלא צריך ללמוד שום דבר חדש. זה כל כך דומה, שלמעשה תוכלו להבדיל בין האפליקציה הרשמית לאפליקצייה הערוכה רק אם תבחרו להוריד את הגירסה עם ערכת הנושא השחורה.


במסך האפליקציות שלכם אפליקציית iYTBP תופיע תחת השם יוטיוב. מומלץ למחוק את אפליקציית יוטיוב הרשמית כדי לא להתבלבל בניהן :)

מה נותנת לי iYTBP?

  1. הפעלת שירים מיוטיוב כשהמסך כבוי או נעול.
  2. הפעלת שירים מיוטיוב ברקע.
  3. יוטיוב ללא פרסומות!
  4. וויג'ט שליטה על הנגן של יוטיוב משורת ההתראות / מסך הנעילה של הטלפון.
  5. התחברות לחשבון יוטיוב שלכם, כך שכל רשימות ההשמעה, המועדפים וההתאמות האישיות באות אתכם מיד!
  6. אין צורך ברוט או פריצה מכל סוג :)
  7. מגוון הגדרות מתקדמות: חיסכון בנתוני גלישה, בחירת כל האיכותיות הקיימות להפעלה ועוד.






איך מורידים את iYTBP?

כדי לחסוך לכם את הקריאה באנגלית והחיפוש אחר הלינקים שם, לפניכם הלינקים הישירים עם הסבר קצר ופשוט איך להוריד ולהפעיל את האפליקציה.
  1. ראשית, וודאו שהמכשיר שלכם פתוח להתקנת תוכנות ממקורות חיצוניים (התקנת תוכנות שלא דרך הפליי סטור). מדריך פשוט ניתן למצוא כאן.
  2. הורידו את iYTBP מכאן והתקינו.
  3. הורידו את microG מכאן והתקינו.
הגירסה העדכנית ביותר תופיע בתיקייה העליונה --> תיקיית NON-ROOT --> קובץ APK.
הסבר להורדת הקבצים

הסבר מלא ולינקים רשמיים להורדה ניתן למצוא בפוסט הרשמי ב-XDA.


בכניסה הראשונה לאפליקציה, מומלץ להתחבר לחשבון גוגל שלכם על מנת ליהנות מהפלייליסטים השמורים וההרשמות שלכם.

הורדת שירים מיוטיוב

כרגע לא ניתן להוריד שירים / לשמור למצב אופליין באמצעות iYTBP. אם תרצו להוריד בכל זאת, שקלו להוריד את Ymusic. הסבר מלא, כולל ההבדלים בין האפליקציות, ניתן למצוא כאן.

אולי יעניין אותך גם:
קאשדו - לקבל כסף בחזרה על קניות באינרטנט
תהנו!



Parallel Space - שני חשבונות וואטסאפ על מכשיר אחד

בשנים האחרונות משתלטים המכשירים הסיניים על שוק הסלולר בישראל. זה התחיל בטפטוף של OnePlus ו-Meizu והמשיך בסערה עם שיאומי (Xiaomi). פיצ'ר מעניין שמביאים איתם המכשירים הסיניים הוא שימוש בשני כרטיסי סים במקביל.
כמעט כל המכשירים הסיניים מאפשרים שימוש בשני כרטיסי סים במקביל, הרגל נפוץ מאוד באסיה (לרוב משמש סים אחד לעבודה והסים השני לחיים הפרטיים).

גם בארץ יכול להיות שימושי ביותר עבור מי שמקבל קו טלפון מהעבודה ונדרש להחזיר אותו בסיום ההעסקה. עם זאת, למעט במכשירי שיאומי, אי אפשר להפעיל שני חשבונות שונים של אותה אפליקציה על מכשיר אחד.
הדוגמה הנפוצה ביותר היא וואטסאפ.
אם יש לכם שני קווי טלפון, ותרצו להשתמש בשני חשבנות וואטסאפ שונים על אותו המכשיר - לא תוכלו לעשות זאת...

וכאן נכנסת לתמונה אפליקציית Parallel Space. אפליקציית Parallel Space מאפשרת לנו להפעיל שני חשבונות שונים של אותה אפליקצייה במקביל, בצורה פשוטה ויעילה.
בנוסף ל-Whatsapp, תוכלו ליצור שני חשבונות מקבילים של פייסבוק, מסנג'ר, טלגרם (Telegram), גטט (Gett - Get taxi), עלי אקספרס, איביי או כל אפליקציה אחרת שתרצו.
כך, אם יש לכם שני חשבונות פייסבוק, תוכלו להיכנס לאיזה מהם שתרצו ללא צורך בהתנתקות והתחברות מחדש בכל פעם!

השימוש באפליקציה פשוט ונוח.
מורידים מה-Play Store בקישור הבא: Parallel Space

מתקינים ונכנסים לאפליקציה.
במסך הראשי יופיעו האפליקציות הנפוצות שאנשים יוצרים עבורן שני חשבונות שונים כדוגמת וואטסאפ (Whatsapp) ומסנג'ר של פייסבוק. 
בלחיצה על אייקון האפליקציה יפתח מסך התחברות ראשוני. אל דאגה! חשבון הוואטסאפ הרגיל שלכם לא נמחק.
התחברו כרגיל ואמתו את החשבון.

זהו, למעשה סיימתם את התהליך. אפליקציית Parallel Space תעבוד ברקע ותשלח לכם התראה בכל פעם שתקבלו הודעת וואטסאפ בחשבון הכפול. החשבון הרגיל שלכם יעבוד כרגיל.
אם ברצונכם ליצור קיצור דרך לחשבון הכפול שלכם בוואטאפ, פשוט לחצו והחזיקו את אייקון האפליקציה ואז גררו אותו לכיתוב "Create Shortcut". לצערי, יצירת קיצור דרך לא עובדת במכשיר וואווי.

שימו לב!
האפליקצייה מבקשת הרשאות מלאות כיוון שהאפליקציות שהיא מעתיקה משתמשות בהן.
למשל, כדי שתוכלו לשלוח תמונות מהמצלמה בוואטסאפ, האפליקציה חייבת לקבל הרשאה למצלמה וכו'.

להלן וידאו שמראה איך להתקין ולהגדיר חשבון וואטסאפ. השתמשתי בסים לא ישראלי, אבל זה עובד עם כל סים.