Google Photos - גיבוי וניהול תמונות וסרטונים

אחת מההתפתחויות הטכנולוגיות המעניינות ביותר בשנים האחרונות מתרחשת בתחום הצילום. אם לפני 10 שנים לכל אחד מאיתנו היו תמונות שיכלו למלא שלושה אלבומים בקושי, הרי שהיום לכולנו יש מאגר של אלפי תמונות באיכות גבוהה מאירועים שונים, טיולים, לימודים וסתם תמונות יום יום שפעם היו נדירות במיוחד.

התפתחות זו היא כמובן חיובית אך מביאה איתה מספר אתגרים, המרכזיים שבהם הם אחסון התמונות, ארגון שלהן נושאים או קטגוריות כך שיהיה קל ונוח למצוא אותן בהמשך, וכמובן גיבוי שלהן למקרי חירום.

שאלות אלה מעסיקות מאות חברות ברחבי העולם, וישנם פתרונות רבים ומגוונים לגיבוי וניהול תמונות, בין אם בענן ובין אם בצורה מקומית על המחשב, הטאבלט או הסלולרי.
בפוסט זה אסקור ואדריך אתכם להשתמש באחת השיטות הנוחות, הפשוטות והקלות ביותר לגיבוי וניהול התמונות והסרטונים שלכם.




Google Photos
שירות אחסון וניהול התמונות של גוגל עבר גלגולים רבים. הוא התחיל כתוכנת מחשב לניהול ועריכת תמונות (פיקאסה) שהפכה בהמשך לשירות אינטרנטי, עבר לגוגל+, הרשת החברתית הכושלת של גוגל, והיום הוא פועל במתכונת המצליחה ביותר שלו עד כה - Google photos.

השירות פעיל באמצעות אפליקציה לנייד, תוכנה למחשב ואתר אינטרנט. הכניסה לשירות מתבצעת באמצעות חשבון הגוגל שלכם, כך שאין צורך בהרשמה נוספת, סיסמאות חדשות או הכנות מוקדמות אחרות.
נפח האחסון שלכם נשאב גם הוא מחשבון גוגל, כך שיש לכם לפחות 15GB שקיבלתם מייד עם פתיחת החשבון.
עם זאת, גוגל מציעה אחסון תמונות בחינם וללא הגבלה לתמונות ברזולוציה של עד 16 מגה-פיקסל, כך שלמעשה, אתם יכולים לשכוח מדאגות על נפח הזכרון הפנוי.
אם בכל זאת תרצו לגבות את התמונות באיכות המקורית, נפח הגיבוי ירד מנפח האחסון בחשבון גוגל שלכם.
בונוס נחמד: קיימת תמיכה מלאה בעברית בכל הפלטפורמות שבהן השירות פעיל.

מאיפה מתחילים?
סביר להניח שרוב התמונות והסרטונים שלכם מאוחסנים בסלולרי שלכם, ולכן נתחיל באפליקציה. בחלק מהמכשירים בשוק אפליקצית התמונות של גוגל מגיעה כבר מותקנת מראש כך שאין צורך להוריד אותה, אלא רק להגדיר את הגיבוי, והיא כבר תעשה עבורכם את שאר העבודה.
תוכלו להוריד את האפליקציה מהפלייסטור בקישור הבא. אם אתם לא יודעים אם יש לכם אותה או לא, פשוט נסו להוריד, אם היא כבר מותקנת במכשיר, תקבלו הודעה על כך בחנות האפליקציות.

הגדרה ראשונית
מייד עם פתיחת האפליקציה תישאלו האם ולאיזה חשבון גוגל לגבות את התמונות והסרטונים שלכם. כברירת מחדל, גוגל מגבה תמונות וסרטונים בשיטת 'ללא הגבלת נפח' ורק כאשר אתם מחוברים לרשת WiFi על מנת לחסוך בנתונים. אם תרצו לגבות באיכות הגבוהה יותר על חשבון נפח האחסון בחשבון, או לגבות גם ברשת הסלולרית, תוכלו לבחור זאת במסך ההגדרות.
מסך הכניסה לאפליקציה בהפעלה הראשונית

שימו לב, הגיבוי הראשוני יכול לקחת מספר שעות או אפילו ימים, תלוי בכמות התמונות ובחיבור האינטרנט שלכם. לפחות בימים הראשונים, מומלץ מאוד להשאיר את הגדרות הגיבוי על 'גבה באמצעות רשתות WiFi בלבד' כדי להימנע מצריכת נתונים מוגברת, שתביא איתה גם צריכת סוללה מוגברת.
לאחר שהסתיים הגיבוי הראשוני, תוכלו לשנות את ההגדרה ל'גבה באמצעות רשתות WiFi או רשתות סלולריות' דרך מסך ההגדרות. אופציה זו מומלצת למי שיש לו חבילת גלישה גדולה, ולמי שחושש לאבד תמונות שצולמו בטיולים למשל, במקומות שאין בהם WiFi לגיבוי.

תיקיות גיבוי נוספות
אם יש תיקיות נוספות במכשיר שתרצו לגבות, מעבר לזו של המצלמה, תוכלו לסמן אותן בהגדרות האפליקציה והיא כבר תדאג להעלות כל תוכן שקיים בהן, וכל תוכן שתוסיפו אליהן בהמשך.

פינוי מקום אחסון במכשיר
לעיתים רבות, הרצון שלנו לגבות תמונות נובע מכך שנגמר לנו מקום האחסון, ואנו רוצים למחוק תמונות ישנות כדי לפנות מקום לחדשות.
דרך האפליקציה תוכלו להגדיר שכל התמונות שכבר מגובות בשירות תמחקנה אוטומטית מהשירות כך שיתפה לכם מקום בטלפון.
חשוב לשים לב שאם תבחרו באופציה זו, תוכלו לגשת לתמונות שלכם רק דרך האפליקציה של גוגל, ולא דרך הגלריה המובנית במכשיר. בנוסף, כל תמונה שתצפו בה, בעצם יורדת מחדש למכשיר ותופסת מקום, כך שאם אתם מדפדפים בתמונות שלכם הרבה, אתם עלולים לאכול את חבילת הגלישה שלכם.




גיבוי בנדידה
הגדרה זו רלוונטית רק עבור מי שרוצה שגבות באמצעות חבילת הגלישה שלו, ומנוי באחת הרשתות בארץ שמשתמשת באנטנות של חברה אחרת. לקוחות גולן טלקום למשל.
לקוחות אלו נמצאים במצב נדידה תמיד ולכן חייבים לאפשר גיבוי בנדידה כדי שיתבצע גיבוי באמצעות נתונים סלולריים. עם זאת, חשוב מאוד לזכור לבטל אותה לפני יציאה לחו"ל כדי להימנע מחיובים גבוהים על שימוש באינטרנט.
מסך ההגדרות של חשבון הגיבוי


גיבוי תמונות מהמחשב
אם התמונות שלכם מאוחסנות במחשב, תוכלו להוריד את תוכנת הגיבוי האוטומטי של גוגל או להיכנס לאתר Google photos ולבחור בסמל ההעלאה מהתפריט העליון, ואז לבחור את התיקיות לגיבוי.
השימוש באתר פשוט מאוד ובעברית ולכן אין לא נרחיב מעבר לכך. אם יש לכם שאלות, אתם מוזמנים לכתוב אותן בתגובות ואנו נענה מייד.

אלבומים
כפי שציינו בהתחלה, לא רק גיבוי התמונות מציב אתגר בפנינו, אלא גם הארגון שלהן בצורה נוחה לפי תאריכים, מקומות, אנשים, זמן צילום ותוכן התמונה (נוף, מסמך, פנים וכו').
לצורך כך קיימת באפליקציה ובאתר לשונית 'אלבומים'. האלגוריתם של גוגל יסקור את כל התמונות שהעליתם, ויחלק אותן אוטומית לקטגוריות שונות - אנשים, מקומות, הופעות, טיולים על פי מיקום ועוד. תוכלו כמובן להוסיף אלבומים משל עצמכם או לצפות בתמונות ללא מיון אלא לפי סדר תאריכי.




האסיסטנט
אופציה חדשה יחסית אך מעניינת מאוד שנוספה לשירות לאחרונה היא האסיסטנט - באמצעותו תוכלו לערוך תמונות, לבנות מהן קולאז', ליצור אנימציות, אלבומים או אפילו סרטים. השימוש באסיסטנט פשוט מאוד וגוגל שמה דגש חזק על כלי עריכה אוטומטיים, כך שאתם בוחרים את התמונות או הסרטונים, וגוגל עושה את שאר העבודה בשבילכם.
האסיסטנט

הארכיון
הפיצ'ר האחרון שנזכיר בסקירה זו הוא הארכיון. הארכיון מאפשר לכם להסתיר מהאפליקציה תמונות שאתם לא צריכים ביום יום. אם אתם תלמידים או סטודנטים למשל, ויש לכם תמונות לוח רבות ואתם לא מעוניינים שהן יסתירו את שאר התמונות בגלריה, תוכלו להעביר אותן לארכיון כך שהן תהינה נגישות רק באמצעות חיפוש.

אולי יעניין אותך גם:

מדריך | מחיקת הודעות וואטסאפ שעוד לא נקראו אצל משתמשים אחרים

Spotity  ללא פרסומות וללא הגבלה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה